čtvrtek 8. října 2015

Kokosové mléko

Má mnoho příznivých účinků na náš organismus.




Kokosové mléko obsahuje vodu, sacharidy, bílkoviny, tuk, vápník, vlákninu, železo, hořčík,
selen, fosfor, draslík, zinek, měď, mangan, sodík, omega 6 mastné kyseliny, kyselinu listovou, kyselinu pantotenovou a vitamíny B,C,E,K.


  • podporuje tvorbu krve
  • má antiseptické účinky
  • silně podporuje činnost imunitního systému
  • snižuje krevní tlak
  • působí preventivně proti kardiovaskulárním onemocněním
  • zlepšuje trávení
  • podporuje vyprazdňování
  • zklidňuje nervový systém a normalizuje hladinu cukru v krvi
  • zrychluje metabolismus
  • zvyšuje pevnost kostních tkání
  • čistí ledviny a močové cesty
  • působí preventivně proti osteoporóze
  • je vhodné pro celiaky (při bezlepkové dietě)
V kosmetice se využívá pro své příznivé účinky na eliminování tvorby vrásek a na zpevnění nehtů a vlasů. I když má vyšší energetickou hodnotu, je lehce stravitelné a obsahuje množství látek podporujících proces zdravého hubnutí.

Vůbec mě nenapadlo, že by mohlo být tak jednoduché si jej vyrobit doma.  

Na výrobu budeme potřebovat: 


Ingredience


 1 litr horké vody - po převaření 
200 gr. kokosové mouky - (běžný strouhaný kokos)

Postup: 

Kokos strouhaný zalijeme horkou vodou a rozmixujeme mixérem do hladka. Potom přes plátýnko přecedíme a máme hotovo. 

Necháme ho vychladnout a uchováme v lednici, vydrží v pohodě i 5 dnů. V lednici se může v mléce vyskytnout vyloučený kokosový tuk. My ho proto raději konzumujeme vlažné nebo při pokojové teplotě. 
Kokosový tuk zachytávám a mažu si s ním ruce, jsou pak úžasně jemné. 

Použití: 

na koktejly, na rizota, do kafíčka, na přípravu kaší a všude jen všemožně. 




Žádné komentáře:

Okomentovat