Jablíčka jsem oloupala, odstranila jádřince a se skleničkou vody povařila. Asi po půl hodině z nich byla krásná kašička, který chutnala i vypadala skvěle, lehce nakyslá, ale přesto slaďoučká. Přesto jsem do nich dala ještě lžíci třtinového cukru, kvůli konzervaci.
I když myslím, že stejně zbytečně. Na konzervaci je dle mého toho cukru málo a stejně mám obavy, že přesnidávky nedožijí konce týdne. Ale jednu si chci nechat jako zkušební a vytáhnout ji až na jaře.
Jablečnou hmotu jsem tyčovým mixérem pojezdila až z toho vznikla krásně jemná přesnidávka. Po ochutnání jsem byla opravdu překvapená, jak veliký rozdíl mezi domácí a kupovanou. Opravdu výborná, jemná, jablečná chuť a žádná zbytečná aditiva, to máme rádi.
Takže jestli váháte, už jen pro tu chuť to vyzkoušejte. (Samozřejmě z domácích jablek... z kyselých jablek z Egypta, dobrou přesnidávkou nevytvoříte).
Dala jsem ji do skleniček. A jelikož jsem chtěla zkusit lehce zavařit a nemám na to prostředky., tak jsem zkusila zavařit v troubě. Troubu jsem rozpálila na 180 stupňů - horkovzduch a na spod jsem dala rošt a na něj pekáč, asi 4 cm vody a do ní jsem postavila víčkem nahoru přesnidávky. Po půl hodině, přesnidávky vytáhneme a obrátíme dnem dolů a krásně se vám chytnou.
Žádné komentáře:
Okomentovat