A bonus na závěr, tyto perníčky jsou měkké ihned, takže je můžete sfouknout klidně i den před svátky.
Recept
400 gr. hladké mouky
120 gr. cukru moučka
160 gr. medu
60 gr. másla
2 vejce
1/2 lžičky sody
2 lžičky koření do perníku (pomlet 10 hřebíčků, 20 kulatého nového koření, 1 lžička skořice, 5-7 kytiček badyánu, špetka zázvoru, 1 lžička anýzu, špetka mořské soli)
1/2 lžičky kypřícího prášku do perníku.
Těsto necháme v lednici odpočinout, klidně i týden. Vyválíme na tloušťku asi 3-4 mm a vykrajujeme tvary.
Pečeme v troubě - 180 st. C - 7 minut.
Poleva: 1 ušlehaný bílek, 150 gr. moučky, pár kapek šťávy. Hustotu upravíme tak, aby byla hustá tak akorát :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat